Een Groep Oprichten

Zit jij al enige tijd met het idee om iets te organiseren op de UHasselt? Het was nog nooit zo gemakkelijk. Het oprichten van een groep is zo gebeurd. Volg de volgende stappen:

Stap 0: Idee

Kies een idee voor een groep. Hier zijn alvast enkele voorbeelden: Voetbalploeg, Dansgroep, Mountainbikegroep, Toneelgroep, Boekclub, Tutoringgroep, Architectenbureau, Studentenblad, Vluchtelingenhulp, ...

Heb je nog geen idee kijk eens op onze Facebook pagina of bij Get in Touch.

Stap 1: Uniekheid

Zorg dat de groep uniek is. Hier kan je een overzicht vinden van de groepen die al bestaan.

Stap 2: Bestuur

Zoek andere studenten die interesse hebben om deze groep op te richten. Hier kunnen wij ook bij helpen, stuur ons een bericht via onze Facebook pagina of een mail naar stura@uhasselt.be. Je moet met minstens 3 UHasselt studenten zijn om een groep te starten.

Stap 3: Doelstellingen

Schrijf de doelstellingen van de groep. Aan de hand van deze tekst moet duidelijk zijn wat jullie gaan doen. Dit moet ongeveer een 120 woorden zijn.

Stap 4: Voorwaarde

Zorg dat je voldoet aan alle voorwaarden om erkend te worden. Deze voorwaarde kan je vinden in dit document in sectie 3.

Stap 5: Erkenning

Als je voldoet aan de voorwaarde dan moet je enkel nog erkend worden. Dit kan door volgende documenten op te sturen naar de studentenraad:

  1. Infofiche (in het Nederlands en Engels)
  2. Bestuurslijst
Deze documenten kan je vinden onderaan in dit document of de bewerkbare versie hier. Stuur deze vervolgens door naar stura@uhasselt.be.

Stap 6: Klaar

Nu moet je enkel nog de beslissing van de studentenraad afwachten en zij brengen alles dan verder in orde. Voor de goedkeuring van de groep worden de voorzitter en ondervoorzitter van de groep (eenmalig) uitgenodigd op de Algemene vergadering (AV) van de Studentenraad. Dit voor het voorstelling van de groep en eventuele vragen. Hierna kan je genieten van alle voordelen: Lokaal reservatie, Opslagruimte, Subsidies, Advertenties op schermen, Ondersteuning vanuit StuRa, Ondersteuning in communicatie, ...

  • Stap 0: Idee
  • Stap 1: Uniekheid
  • Stap 2: Bestuur
  • Stap 3: Doelstellingen
  • Stap 4: Voorwaarde
  • Stap 5: Erkenning
  • Stap 6: Klaar

Links